Det er nå over $ 1 milliard Bitcoin låst i DeFi’s $ 8 milliarder marked

DeFi fortsetter å vokse i imponerende hastigheter. Vil rommet modnes i tid, eller vil dets popularitet styrke ustabilitet?

Får DeFi-toget fart, eller er det like før sporing? Midt i frykten for tilbaketrekning og gjentakelsen av ICO-boblen, fortsetter Decentralized Finance (DeFi) å trekke inn Bitcoin-holdere som en enkel måte å sette opp passiv inntekt via høye renter.

Bitcoin fortsetter å gå inn i DeFi
Det som var for fire måneder siden den totale verdien av DeFi, utgjør nå 98 300 BTC, verdt omtrent $ 1,05 milliarder dollar. Etter denne enorme veksttrenden vil du sannsynligvis se mange grafer som denne, relatert til DeFi-rommet.

Total mengde BTC låst i DeFi-rommet, med tillatelse fra DeFi Pulse.
Takket være Federal Reserves ordninger for utskrift av penger, skifter oppfatningen av Bitcoin etter korona mot en trygg havn mot inflasjonskreftene. Ikke desto mindre deltar litt over 1% av kryptokurrencybrukerne i DeFi-markedet – noe som er tilstrekkelig til å anspore den raske veksten.

 

Juni 2020 – DeFi TVL (total verdi låst) ble estimert til $ 1,05 milliarder dollar. Bitcoin representerte 4,7% av den verdien, eller $ 47,5 millioner.
September 2020 – DeFi TVL nådde 7,88 milliarder dollar (nå 8,52 milliarder dollar) 30. august. Bitcoin representerer omtrent 12% av den verdien, og utgjør over 98 000 BTC, verdt litt over 1 milliard dollar, som er TVL for hele DeFi-rommet bare fire måneder siden.

Etter hvert som Bitcoin-adopsjonsgraden øker, i håp om å gjenta eller overgå 2017-milepælstoppen på $ 20.000 per BTC, presenterer DeFi et potensielt perfekt kjøretøy for å utnytte alle de tomgangskryptomyntene. Ethereum-drevne protokoller (smarte kontrakter) etterligner tradisjonelle finansielle instrumenter som lån, men uten uttømmende bakgrunnskontroll og mekling.

Derfor ville alle med noen mynter i krypterlommene sine, og litt tålmodighet, være i stand til å simulere sin egen private virtuelle bank, men uten at en regjering puster ned i nakken. Sistnevnte er spesielt gunstig for de som ikke får tilgang til tradisjonelle banktjenester.

 

Bitcoin Tokenizing-protokoller som brukes i DeFi

For å samhandle med DeFi-protokoller / nettverk, må Bitcoin først låses inn med et preget ERC-20-token, noe som gjør det mulig å grensesnitt med smarte kontrakter på Ethereum Network. Her er de mest dominerende formene for tokenisering av Bitcoin i DeFi-rommet:

Tokenized Bitcoins i form av Wrapped Bitcoin (WBTC) utgjør størstedelen av økningen, med over 56 000 BTC bare i år.
Deretter er Rens virtuelle maskin (RenVM) med over 21 000 tokeniserte Bitcoins. Den vokste fra 5.800 BTC i juni til 27.000 BTC i september. Etter RenVM er Aave med over 17 000 BTC og Balancer med over 9 000 BTC.

Til slutt merker Ethereums konkurransedyktige smart-contract-nettverk, Lightning Network, knapt sammen med bare 1,2% av Bitcoins (ca. 1 060) investert, og utgjør bare en økning på 0,02% i september.
Hva prosent av BTCs totale forsyning er i DeFi?
Til sammen representerer den totale mengden Bitcoin låst i DeFi bare 0,47% av den totale Bitcoin-forsyningen. Dette er i motsetning til 5% av all Ether som er låst i DeFi-rommet.

DeFi-rommet kan tilby mange muligheter for lotterilignende formuegevinster, men vær oppmerksom på at du må vite hva du gjør i et så kaotisk miljø. Når flere blir trukket inn fra slike historier om suksess med munnen, vil det være flere hacks og mer svindel, akkurat som det var under ICO-mani.

Det økonomiske miljøet etter korona er et ideelt oppsett for å pleie hurtig-impulsen, mer enn vanlig. Mens sammenligningen med ICO-mani er ganske fjernt fra DeFi-rommet, går det gjennom noen av leksjonene fra fortiden.