Altcoins Crash als Bitcoin Plummets Onder $10.600; De totale Crypto-markt ziet er slecht uit.

Er zou meer volatiliteit kunnen zijn voor bitcoin vanwege de aandelenmarkt en 80k BTC-optiecontracten die deze week aflopen. Ondertussen, als de DeFi-munten hard dalen, zou ETH meer verliezen kunnen registreren.

Bitcoin zit sinds het midden van vorige week vast rond de 11.000 dollar, en gaat heel langzaam omhoog. Tot vandaag wel. De digitale asset daalde met 3,7% naar zo laag als $10.538 in een plotselinge beweging.

De handel in ongeveer $10.600, BTC is in het rood op de rug van $1.2 miljard ‚echte‘ volume. De top altcoins bewegen zich ook in combinatie met de belangrijkste digitale valuta en registreren verliezen tussen 5% en 16%.

zwakke paren uit elkaar geschud, nu voorzichtig de kraken loslaten

– Majin Jackson (@majinsayan) 21 september 2020

Ether daalde ook met meer dan 6% tot bijna 355 dollar. Volgens handelaar Benjamin Blunts zou de digitale aanwinst nog verder kunnen dalen tot een niveau van 320 dollar. „Eth is nog steeds erg dicht bij het omrollen van imo, de hele markt ziet er behoorlijk klote uit,“ zei hij.

Terwijl CREAM (-35%), RUNE (-30%), en bzrx (-27%) onder de hoogste verliezers zijn, zijn SASHIMI (+42%), Hakka (18%), en Orchidee (+17%), de grootste gainers.

Vluchtige komen
Altcoins blijven heftig reageren als de bitcoin een neerwaartse beweging maakt. En de bitcoin zelf blijft kwetsbaar voor bewegingen op de aandelenmarkt. Als het gaat om S&P 500, kan het een bron van grote prijsvolatiliteit zijn met niet alleen de meest omstreden verkiezingen in de geschiedenis van de VS op komst, maar het passeren van het Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg in het weekend heeft de plot alleen maar verdikt.

De dood van Ruth Bader Ginsburg zou de markten terecht moeten doen rammelen. Het is een teken van instabiliteit aan de basis van de Amerikaanse regering.

Geen politieke verklaring, gewoon een feit.

– The Wolf Of All Streets (@scottmelker) 21 september 2020…

Naast de macro-omgeving zullen we deze week meer dan 80k BTC-optiecontracten zien aflopen, wat de deur naar meer volatiliteit verder zou kunnen openen.

In het weekend daalde Bitcoin net onder de $10.800 om aan het begin van een andere week weer omhoog te gaan, net als andere keren, alleen om gedumpt te worden.

„We handelen in the middle of nowhere ($11.5k weerstand, $10.6k steun),“ zei analist DonAlt.

$BTC $BTCUSD #Bitcoin

Post-crash relief rally’s in de rode doos hebben geresulteerd in afwijzing, gevolgd door verdere achteruitgang.

Bij deze gelegenheid probeert Bitcoin echter de onderkant van deze rode doos (d.w.z. $10.800) vast te houden als ondersteuning.

Kopers moeten hier voor BTC ingrijpen om een druppel pic.twitter.com/QcAJGVqBMm te vermijden.

– Rekt Capital (@rektcapital) 21 september 2020

Ondertussen, Fundamentals Shoot Up
Analist DonAlt merkte ook op hoe de beursgenoteerde MicroStrategy voor 425 miljoen dollar aan BTC kocht, zonder dat dit gevolgen had voor de prijs van het digitale activum.

„Ik zou eerlijk gezegd verwachten dat de prijs allesbehalve willekeurig zou dalen/knippen na zo’n gebeurtenis“, zei hij.

De hoeveelheid geld die nodig is om $btc te verplaatsen ten opzichte van de rest van de crypto-markt is tegelijkertijd de drijvende factor achter zowel mijn stier als beer. https://t.co/6Meama9kAp

– Ceteris Paribus (@ceterispar1bus) 20 september 2020

Voor het weekend merkte Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, op dat de aankoop van BTC door het bedrijf plaatsvond in verschillende off-chain transacties, die vervolgens werden beveiligd in een koelcel met meerdere off-chain transacties.

„Als Bitcoin wordt behandeld als een kasreserve-actief, gebaseerd op ons model, zal 99,98% van alle transacties buiten de keten plaatsvinden, en zullen activa die een risico vormen 99,92% van de tijd in de koelcel liggen“, aldus Saylor.

Tijdens het weekend stelde Saylor verder zijn BTC-maximumisme tentoon en verklaarde hij: „Wanneer ik nadenk over netwerkdominantie in de crypto-industrie, vind ik het verhelderend om crypto-assetnetwerken zoals Bitcoin te scheiden van crypto-toepassingsnetwerken zoals Ethereum & stablecoins“.

Voorlopig neemt de prijs van bitcoin misschien de tijd om te schieten, maar de fundamenten, de hasjsnelheid van het netwerk en de moeilijkheidsgraad blijven stijgen.

Mijnwerkers dragen nu al een recordhoeveelheid hasj bij aan het genereren van de digitale asset. Met een mijnbouwpercentage van 11,3% in het weekend heeft de op twee na grootste positieve aanpassing in de afgelopen twee jaar ook een nieuwe piek bereikt.